MUSAKA

Tämä ohje pomppasi vastaan Niinan arjessa sivuilta. Perinteisessä Musakassahan (Moussaka, suomalainen versio on tuo Musaka, Kiitos Cebic ;) !!) on munakoisoa, mutta tässä se on korvattu kesäkurpitsalla. Kiva, helppo sekä nopea ohje ja mikä parasta... herkullista!!! Kiitos ohjeesta!!

638290.jpg

Muuten tein Niinan ohjeella, mutta herkkusienet jätin pois.
Laitan tähän vielä ohjeen:

Muunneltu Musaka

400 g jauhelihaa
500 g kesäkurpitsaa

2 isoa sipulia

1 tkl herkkusieniä

1 tkl tomaattimurskaa

3 dl maitoa

3 rkl vehnäjauhoja

juustoraastetta

pippuria, oreganoa, paprikamaustetta, suolaa...

Leikkaa kesäkurpitsa renkaiksi ja paista niitä öljyssä pannulla hetken aikaa. Siirrä ne lautaselle. Ruskista jauheliha ja lisää sen sekaan renkakiksi leikatut sipulit, herkkusienet ja tomaattimurska. Mausta seos. Valmista valkokastike kuumentamalla maito, vehnäjauhot ja n. 1 dl juustoraastetta keskenään. Mausta kastike suolalla ja pippurilla. Kokoa musaka uunivuokaan kasaamalla vuorotellen jauhelihaseosta ja kesäkurpitsarenkaita. Kaada lopuksi valkokastike päälle ja ripottele pinnalle juustoraastetta ja aavistus kuivattua oreganoa. Paista 175 asteessa noin 35 minuuttia.