No tietysti houkutteleva suklainen, hivenen pohjaanpalaneen makuinen, piirakka Jaa, että harmittaako pohjaanpalanut maku, mikä tuli siitä, kun  keittelin suklaanmakuista kondensoitua maitoa... EI TIETENKÄÄN, sillä kaupastahan tuota kyseistä suklaaversiota saa... nimittäin VIRON KAUPOISTA!!!!   Plääähh... eli siis piloille meni, mutta maisteltiin silti!! Nyt sitten uutta Viron reissua tilaamaan ja hamstraamaan kassi kaupalla tuota ihanaa suklaista kondensoitua maitoa!!

Huomioikaa myös valkosuklaan "klönttimäisyys"... suklaa ehti "sulaamaan liikaa"... sekin vielä tähän konkurssiin!!!

Ohjeen tähän piirakkaan otin NonparElliltä (puolitin vain ohjeen):

SUKLAA-SUOLAPÄHKINÄUNELMAPIIRAKKA (gluteeniton)

Pohja:

2 munaa

0,75 dl sokeria

½ dl perunajauhoja

0,25 dl kaakaojauhetta

½ tl leivinjauhetta

Suklaatoffeetäyte:

1 tlk kaakaonmakuista kondensoitua maitoa

 50 g voita

4 rkl fariinisokeria

Päälle:

Suolapähkinöitä

50 g valkosuklaata

Pohja: Vaahdota munat ja sokeri, sihtaa joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele varovasti taikina tasaiseksi. Paista 225 asteessa noin 7 minuuttia. Kumoa valmis pohjalevy sokeroidulle leivinpaperille ja poista paistoon käytetty leivinpaperi. (ei pakollinen mutta näin palat irtoaa paremmin pohjasta).

Valmista täyte. Mittaa aineet teflonkattilaan ja kuumenna koko ajan sekoittaen kiehumispisteeseen. Keittele miedolla lämmöllä n. 5 minuuttia. Anna hieman jäähtyä ja levitä pohjan päälle.

Ripottele päälle suolapähkinöitä ja viimeistele herkku sulatetulla valkosuklaalla.

 

ETTÄ NÄIN KIRSIN KEITTIÖSSÄ...