Maasikas oli leiponut niin mehevän ja herkullisen näköistä piirakkaa, että oli ihan PAKKO itsekkin sitä kokeilla.
RAPARPERIPIIRAKKA
Pohja:
200 gr voita
3 dl vehnäjauhoja
1 muna
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
Väliin:
300-400 gr raparperia
1-2 tl kanelia
1 rkl sokeria
Täyte:
3dl kermaviilia (minä laitoin 2dl kermaviilia + 1 prk ranskankerma)
2-3 kanamuna
1 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
Vatkaa huoneenlämpöinen voi sokerin kanssa. Lisää kanamuna ja jauhot. Laita taikina leivinpaperilla vuoratulle n. 25*35 uuninpellille tai voideltuun 28cm pyöreän vuokaan. Paloittele raparperit, sekoita niiden joukkoon kaneli ja sokeri. Kaada raparperit pohjan päälle. Sekoita täytteen aineet keskenään. Kaada täyte varovaisesti raparperien päälle. Paista 200 asteessa n. 30-40min.