Pikku isäntämme sai viime viikolla hiekkalaatikon (Pappan tekemä, kiitos PAPPA!!). Sunnuntaina pidettiin avajaisia!! Näitä oli mm. tarjolla:

TUPLASUKLAA-MUFFINIT

848137.jpg

 

Ohjeen otin Nasuttajalta, mutta alunperin ohje löytyy Marien blogista.

2 munaa
1 ½ dl sokeria
1/4 tl suolaa (voi jättää halutessaan pois)
1 ½ tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
1/2 dl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 ½ dl flora vanillaa
1 dl flora culinessea (tai noin 100g sulatettua margariinia tai voita)
1 ½ dl rouhittua suklaata
<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

muffinssin sisälle suklaapalat valko- tai maitosuklaasta (käytin maitosuklaata)

koristeeksi suklaakuvioita tai tomusokeri-vesikuorrute ja strösseleitä

 

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola. Lisää vuorotellen sihdaten jauhosekoitusta, rasva ja flora vanilla. Kääntele isolla lusikalla nopeasti sekaisin. Älä vatkaa. Rouhi suklaa rouheeksi ja lisää taikinaan. Kääntele lusikalla juuri ja juuri sekaisin. Laita paperivuoat muffinipellille ja täytä vuoat melkein täyteen. (jos teet pelkillä tavallisilla muffinivuoilla, täytä vain hieman yli puolenvälin) Paina suklaapalaset keskelle muffinssia niin että suklaa peittyy taikinaan. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia. Kiertoilmauunissa paistoin 175 asteessa 16 minuuttia. Anna muffinien jäähtyä kunnolla (laita viileään, esim jääkaappiin) ennen suklaakoristeiden laittoa.