Nämä gluteenittomat ja laktoosittomat rippikakut tein heinäkuun helteillä =) Otin varman päälle ja jäähdytin pursotus-kermavaahtoa varten vatkauskulhon ja vispilät jääkaapissa. Pursotukset tein keskiyöllä... oli vähän viileämpää, mutta silti pursotukset temppuilivat. No, tässä lopputulokset:

Severib-normal.jpg

Severi2b-normal.jpg

Pohjat (2x10 munaa, säädettävään reunavuokaan (näissä koko 27x35):

10 munaa

5 dl sokeria

5 dl Pirkka gluteeniton jauhoseosta

1 tl leivinjauhetta

 

Täyte: MANSIKKAMOUSSE (molempiin kakkuihin kahteen väliin):

4 x 2 dl Pirkka laktoositon vispikermaa

4 prk Valio Eila laktoositon creme fraiche

4 x 200 g Valio Viola laktoositon maustamatonta tuorejuustoa

7 dl sokeria

8 tl vanilliinisokeria

2 pss Pirkka pakastemansikoita (sulatettuna, valutettuna)

24  liivatelehteä

Vatkaa kerma vaahdoksi. Soseuta marjat. Laita liivatteet likoamaan. Sekoita keskenään ranskankerma,tuorejuusto,sokerit ja marjat. Keitä pieni tilkka vettä ja liota siihen liivatteet.Lisää ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lopuksi sekoita kermavaahto varovasti seokseen.

 

Kostutus: Ananas täysmehua

Kuorrutus: Toisessa kakussa päällä 2 pkt Renshaw vaaleansininen sokerimassaa. Sokerimassan alla sokerikreemi: ohje täällä (tehty 1½-kertaisena ja laktoosittomana).

Toisessa kakussa ja molempien kakkujen pursotukseen meni kermaa yhteensä 8x 2dl Pirkka laktoositon vispikermaa. Pursotuskermavaahtoon lisäsin 3prk Valion pehmeää maitorahkaa sekä sokeria ja vaniljasokeria.

 

Koristeet: sokerimassaa, Dr Oetker pehmeä kultahelmi, Dr Oerker Minipearls (valkoisia) sekä sinistä, hopeaa ja prossista kristallipulveria.