Minä, vannoutunut "En enää ikinä leivo kääretorttua"-tapaus, leivoin kääretorttua! Se miksi en suostu leipomaan kääristä on erittäin epäonnistunut pohja, siitä tulee aina lätty!!

Kyllä, kanamunat ovat huoneenlämpöisiä! Kyllä, vaahdotan munat ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi ja kyllä, "kasi" jää vaahdonpintaan! Kyllä, sekoitan jauhot siivilän läpi varovasti vaahtoon! Ja silti tulos on lätty! No, päätin, että kerran vielä ja tuloksena  ihanan kuohkea pohja, jee!! Ehkä teen joku toinenkin kerta kääretorttua...

No, tällä kertaa siis pohja onnistui... täytteeseen käytin vaniljavaahtoa... se ehkä olisi kannattanut olla kermaa... tuli vähän liian löysä täyte... no hyvää oli =) Niin ja tuosta täytteestä jää jonkin verran jälkkäriksi =) tai vaikka loppu koristeeksi kääretortun päälle!

Tässä täysjyväinen ja terveellinen kääretorttu:

ruisk%C3%A4%C3%A4retorttu%20Myll%C3%A4ri

pohja:

4 munaa

3/4 dl sokeria

1½ dl Myllärin Luomu ruisjauhoja

1 tl leivinjauhetta

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita jauho/leivinjauheseos siivilän lapi varovasti joukkoon. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Paista 200 asteisessa uunissa 8-10 minuuttia. Kumoa pohja sokerilla sirotetulle leivinpaperille. Irrota pohjapaperi.

täyte:

1 prk vaahtoutuvaa vaniljakastiketta 9%

1 prk rasvatonta maitorahkaa

n. 2 dl mustikoita

Vaahdota vaniljakastike mahdollisimman kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon maitorahka sekä mustikat (valuta mustikat hyvin, jos käytät pakastemustikoita!). Sekoita täyte ja levitä täytettä jäähtyneelle kääretorttupohjalle. Kääri kevyesti rullalle leivinpaperin avulla.

ruisk%C3%A4%C3%A4retorttu%20p%C3%B6tk%C3


Jauhot tarjosi: