... loistava yhdistelmä... tässä hillon muodossa:

RAPARPERI-MANSIKKAHILLO





Ohje Hellapoliisilta (tein kaksinkertaisena):


Mansikka-raparperihillo

150 g ( 3 pientä vartta) raparperia
1 rkl vettä
350 g mansikoita
2 1/2 dl Dan Sukkerin hillosokeria

Huuhtele raparperi ja viipaloi se ohuelti.
Laita raparperipalat kattilaan vesitilkan kanssa. Älä laita vettä enempää, sillä raparperista ja mansikoista irtoaa nestettä.
Anna raparperien muhia kattilassa noin 5 minuuttia, lisää kohmeiset/jäiset mansikat.
Kun seos alkaa höyrytä, lisää hillosokeri sekoittaen.
Anna seoksen kiehua miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia.

Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä puolisen tuntia.
Mikäli käytät hillon saman päivän aikana, nosta se hieman jäähtyneenä jääkaappiin, jolloin se kiinteytyy nopeammin.

Muussa tapauksessa jäähdytä hillo ja kuori pinnalta vaahto.
Jaa hillo kuumennettuihin purkkeihin. Sulje huolellisesti.