Tämä hauska ohje löytyi Carneval-sivuilta. Kakkua oli tarjolla esikoisemme synttäreillä. Kakku ei ole kovin makea, joten lisää sokeria, jos haluat lisää makeutta! Vähän fuskasin... en tehnyt ohjeen pohjaa, vaan pohjaksi laitoin Fazerin tehtaanmyymälästä ostamani kääretortun vetopohjan.

VADELMA-KERMAHYYTELÖKAKKU / SHAKKIRUUTUKAKKU

Ohje kopioituna suoraan Carneval-sivuilta:

Pohja:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Vadelmakermahyytelö:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
400 g maitorahkaa
1-1,5 dl sokeria
2+1 dl vadelmahilloa
200 g pakastevadelmia
3 dl kuohukermaa
2 rkl vaniljasokeria
4-5 liivatelehteä

Koristeluun:
Carneval-keksejä
Marabou-suklaakonvehteja

Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele tasaisesti vaahdon joukkoon. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun ja paista 200-asteisessa uunissa 7-8 minuuttia. Kumoa levy sokeroidulle leivinpaperille ja peitä pohja leivinliinalla.

Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Sekoita tuorejuusto, maitorahka, sokeri ja soseutetut pakastevadelmat sekä 2 dl vadelmahilloa. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta se vaniljasokerilla. Kääntele tuorejuusto-rahkaseokseen kermavaahto. Kuumenna tilkka vettä ja liuota puristetut liivatteet nesteeseen. Sekoita liivateseos nopeasti täytemassan joukkoon.

Leikkaa kääretorttupohja reunalliseen suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan sopivaksi. Levitä torttupohjalle 1 dl vadelmahilloa. Kaada päälle kermahyytelö, tasoita pinta ja peitä vuoka tuorekelmulla. Anna kakun hyytyä seuraavaan päivään. Koristele pinta Carneval-kekseillä niin, että pintaan muodostuu shakkiruudut. Käytä nappuloina esim. Maraboun suklaakonvehteja tai -nappeja.