Löysin vielä yhden leipomuksen viime vuodelta. Ihanan valkosuklaista ja sopivan marjaisaa. Ohje MarinKyökistä, Kiitos sinne!! Pohjan tein kekseistä.

VALKOSUKLAA-MUSTIKKAKAKKU

Pohja
200 g Domino-keksejä
75 g rasvaa


Valkosuklaatäyte
5 liivatelehteä
200 g valkosuklaata sulatettuna
250 g mascarponejuustoa
1 rkl sitruunamehua
1 prk Flora Vispiä

Pinnalle
4-5 dl mustikoita (laitoin myös muutaman vadelman)

Kiille
2 dl vettä
1 dl hyytelösokeria

Murskaa Domino-keksit ja sekoita niihin sula rasva. Painele seos leivinpaperilla päällystettyyn irto-pohjavuokaan.

Valmista täyte. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Anna jäähtyä hetki ja sekoita joukkoon mascarponejuusto ja sitruunamehu. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja liuota ne tilkkaan kuumaa vettä. Lisää liivateseos suklaaseokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Vaahdota kerma ja lisää myös se suklaaseokseen. Levitä valkosuklaatäyte pohjan päälle. Ripottele pinnalle mustikat.

Valmista hyytelösokerikuorrutus. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää siihen hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Kun liemi kiehahtaa uudelleen, nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä 2–4 minuuttia. Levitä kiille mustikoiden päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia, mielellään seuraavaan päivään.

Minä annoin täytteen hyytyä yön yli ja seuraavana päivänä laitoin mustikat ja vedelmat sekä hyytelösokerikuorrutuksen.