tiistai, 17. syyskuu 2013
Kaupassa on myynnissä monenlaisia välipalapatukoita... ihan hyviä, maistuu ainakin mulle =) Mutta kun kerran päättää itse leipoa myslipatukat, niin kyllä kaupan versiot jäävät kauppaan =) Näiden valmistus ei vaadi mitään huipputiedettä... ainekset sekaisin, vähän sulatusta ja paistamista ja hups parempaa välipalapatukkaa saa etsiä!
Ohje on monien eri versioiden yhdistelmä.
5dl Myllärin Luomu kaurahiutaleita
1½ dl Myllärin Luomu Fruity Mysliä
1 dl kuivattuja mansikoita (rouhittuna)
½ dl hasselpähkinärouhetta
100 g voita
3 rkl hunajaa
2 dl fariinisokeria
n. 4 palaa tummaa suklaata
Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään.
Sulata voi kattilassa. Lisää sokeri ja hunaja. Keitä hetken aikaa, kunnes sokeri on sulanut. Kaada voiseos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita huolellisesti. Painele seos tiivisti leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 25 x 20 cm).
Paista 170°C noin 25 minuuttia.
Anna hieman jäähtyä ja pilko patukoiksi.
Sulata suklaa ja koristele patukat.
Patukat säilyvät jääkaapissa muutaman viikon... jos säilyvät ;)