Raparperista on tullut leivottua kaikenlaista herkkua ( aina, kun aika vaan on antanut periksi =)!!) Tässä Kettuterroristit-blogista otettu ohje:
RAPARPERIKEIKAUSKAKKU
Ohje kopioitu suoraan Kettuterroristeilta:
Taikina:
4 kananmunaa
2,5 dl sokeria
1 tl suolaa
1,5 tl kanelia
1 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
0,5 dl öljyä
2 dl porkkanaraastetta
500 g raparperia
Vuokaan:
1 rkl voita
1 dl fariinisokeria
Voitele paistovuoka ja ripottele fariinisokeri vuuan reunoille ja pohjalle. Leikkaa raparperit paloiksi ja laita vuokaan. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sekoitetut kuiva-aineet, öljy ja porkkanaraaste. Sekoita nopeasti. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa n. 40 min. Jäähdytä hetki ja kumoa kakku. Tarjoa vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.