Tämä ohje on SLYni lähettämästä Sunnuntai-leivontavihkosesta. Maku oli raikas ja niin mmmmaukasta!! NAM!!!

VANILJAINEN MANGOKAKKU

1064103.jpg


75 g Sunnuntai-margariinia
10 kpl digestivekeksejä ( 150g )
Täyte:
3 liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua
2 dl kuohukermaa
2 prk Sunnuntai Vanilja -tuorejuuston tyyppistä kasvirasvavalmistetta
3/4 dl sokeria
Kiille:
2 prk mangososetta (lasten välipalasose 135 g/prk)
1 rkl sitruunamehua
1 1/2 liivatelehteä
1 - 2 rkl sokeria
Koristeeksi: hedelmiä tai marjoja


Sulata margariini. Hienonna keksit esim. monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Yhdistä keksimurut ja sulatettu margariini murumaiseksi ja painele seos vuoan pohjalle. Anna jähmettyä jääkaapissa 10-15 minuuttia.
Pehmitä täytteen liivatelehdet runsaassa kylmässä vedessä 5-10 minuuttia. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumaan mehuun.
Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita joukkoon tuorejuusto, sokeri ja liivateseos. Kaada täyte keksipohjan päälle ja levitä tasaiseksi. Anna hyytyä jääkaapissa 2-3 tuntia.
Pehmitä kiilteen liivatelehdet kylmässä vedessä n. 5-10 minuuttia. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä ylim. vesi pois ja liuota ne kuumaan mehuun. Kaada seos mangososeen joukkoon. Levitä kiille tasaiseksi kerrokseksi kakun pinnalle ja anna hyytyä kylmässä n. 1 tunti.

Irrota kakku vuoastaan ja nosta tarjoiluvadille. Tarjoile sellaisenaan tai koristele pinta hedelmillä.