... rakas mieheni

Tällä kertaa kakun tilalla:

MAKEA KESÄKURPITSAPIIRAKKA

Ohje uusimmasta Pirkasta.

200 g kesäkurpitsaa

150 g leivontamargariinia

3 kananmunaa

2½ dl sokeria

3½ dl vehnäjauhoja

1½ tl kanelia

1 tl kaardemummaa

1 tl inkivääriä

1 tl leivinjauhetta

½ tl soodaa

1 dl maitoa

KUORRUTUS:

1 tlk (250g) rahkaa

1 rs (200g) maustamatonta tuorejuustoa

1½ dl tomusokeria

1-2 rkl sitruunanmehua

2 tl sitruunan raastettua kuorta

KORISTEEKSI:

koristerakeita

Raasta kesäkurpitsa hienoksi raasteeksi. Sulata rasva ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kesäkurpitsaraaste ja rasva taikinaan. Lisää myös jauhoseos ja maito vuorotellen taikinaan. Vältä turhaa sekoittamista. Levitä taikina vopideltuun piirakkavuokaan (halk. 30 cm). Paista 200 asteessa 20-25 min. Anna jäähtyä.

Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään ja levitä pohjan päälle. Koristele koristerakeilla.

Piirakka mehevöityy jääkaapissa ja säilyy useita päiviä.

 

Kesäkurpitsa ei kyllä yhtään piirakassa maistunut, mutta toi kyllä mukavasti mehevyyttä. Nuo palassa olevat vihreät "klompit" ovat siis kesäkurpitsaa ei hometta.