... rakas mieheni
Tällä kertaa kakun tilalla:
MAKEA KESÄKURPITSAPIIRAKKA
Ohje uusimmasta Pirkasta.
200 g kesäkurpitsaa
150 g leivontamargariinia
3 kananmunaa
2½ dl sokeria
3½ dl vehnäjauhoja
1½ tl kanelia
1 tl kaardemummaa
1 tl inkivääriä
1 tl leivinjauhetta
½ tl soodaa
1 dl maitoa
KUORRUTUS:
1 tlk (250g) rahkaa
1 rs (200g) maustamatonta tuorejuustoa
1½ dl tomusokeria
1-2 rkl sitruunanmehua
2 tl sitruunan raastettua kuorta
KORISTEEKSI:
koristerakeita
Raasta kesäkurpitsa hienoksi raasteeksi. Sulata rasva ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kesäkurpitsaraaste ja rasva taikinaan. Lisää myös jauhoseos ja maito vuorotellen taikinaan. Vältä turhaa sekoittamista. Levitä taikina vopideltuun piirakkavuokaan (halk. 30 cm). Paista 200 asteessa 20-25 min. Anna jäähtyä.
Sekoita kuorrutuksen ainekset keskenään ja levitä pohjan päälle. Koristele koristerakeilla.
Piirakka mehevöityy jääkaapissa ja säilyy useita päiviä.
Kesäkurpitsa ei kyllä yhtään piirakassa maistunut, mutta toi kyllä mukavasti mehevyyttä. Nuo palassa olevat vihreät "klompit" ovat siis kesäkurpitsaa ei hometta.