Kuten otsikko antaa osviittaa, tämä piirakka on Juhlattaren kehittämä, KIITOS oli maukasta!!
KINKKUPIIRAS
annoksesta tulee uunipellillinen.
Pohja:
6dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
150g pehmeää voita
1.5dl vettä
Täyte:
5 kananmunaa
4.5dl kermamaitoa (1+2)
n.300g kinkkua
n.300g juustoraastetta
purjoa, paprikaa/ananasta, pizzamaustetta, pippuria sekä
öljyä paprikan ja sipulin kuullotukseen.
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Nypi taikinan ainekset ns.voitaikinaksi ja painele pellille.
Kuullota purjo ja paprika öljyssä paistinpannulla. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä massa pohjan päälle.
Paista n. 30-40 minuuttia, kunnes reunat ovat kauniin ruskeat, täyte hyytynyt sekä kauniin ruskea.
Täytteen aineksia voit vaihdella mielesi mukaan.
Anna piirakan jäähtyä ennen paloiksi leikkausta ja tarjoilua. (Voi olla heti uunista otettaessa vetinen, mutta kiinteytyy jäähtyessään..paprika ja ananas aiheuttavat vetisyyttä.)
Jätin täytteestä paprikan pois. Tein piirakan vuokaan, joten tein puolikkaa annoksen!