Sitruuna tuo mukavasti raikkautta ja pirteyttä leivonnaisiin, tykkään :)

Tässä kakku Myllyn Paras-ohjeen mukaan.

Sitruunakakku%20Myllyn%20parasb-normal.j

Tällä ohjeella tein 2 kpl 1l:n suorakaiteen mallista kakkua.

3 munaa

2½ dl sokeria

5 dl erikoisvehnäjauhoja

1½ tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

1 dl sitruunamehua

150 g margariinisulaa

1 sitruunan raastettu kuori

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin ja lisää jauhoseos vaahtoon vuorotellen nesteiden ja rasvan kanssa.

Lisää hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina rasvattuihin ja korppujauhotettuihin kakkuvuokiin ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 45 min.

 

AURINKOISTA PÄÄSIÄISTÄ!

2014-04-20-normal.jpg