Tämän ohjeen otin talteen jo kauan sitten Nasuttajan blogista. Silloin testasin näitä omenahillo-täytteellä. Hilloni oli itsetehtytä eikä se oikein tainnut soveltua paistonkesäväksi... ainakin lopputuloksesta päätellen... Mutta nyt sain vähän paramman näköisiä, näissä täytteenä kaupan vadelmamarmeladia.

VADELMAISET WIENERLEIVÄT

929415.jpg


50-60kpl

150g margariinia
1,5dl sokeria
2 munaa
4dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
5 tippaa karvasmanteliaromia (en laittanut)

Päälle:

Paistonkestävää vadelmamarmeladia

Koristeeksi: 2dl tomusokeria, 1rkl vettä, ripaus vaal.pun elintarvikeväriä (käytin kaupan valmista sokerikuorrutusta)

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon munat yksitellen vatkaten. Lisää vehnäjauho-leivinjauheseos ja karvasmanteliaromi, sekoita taikina tasaiseksi. Jaa taikina kolmeen osaan. Pyörittele osat uunipellin pituisiksi tangoiksi  ja nosta leivinpaperilla vuoratulle pellille. Painele sormella tangon keskelle syvennys ja täytä se marmeladilla. Paista tankoja 200 asteessa 12-15 minuuttia, anna jäähtyä. Sekoita tomusokerin joukkoon vettä niin, että saat paksun, mutta pursotettavan seoksen, värjää halutessasi ripauksella elintarvikeväriä. Pursota seosta marmeladiraidan  viereen, tai valuta lusikalla. Leikkaa tangot terävällä veitsellä viipaleiksi.