KORVAPUUSTIT

Oli sellainen olo, että jauhopeukaloa syyhytti... joten tein sitten näitä puusteja!!

518901.jpg

TAIKINA:
6 dl maitoa
50 g hiivaa
1 tl suolaa
2 dl sokeria
3 tl kardemummaa
n. 16 dl vehnäjauhoja
150 g margariinia

 
TÄYTE:
100 g margariinia
n. 1 dl sokeria
kanelia
vaniljasokeria

VOITELUUN: munaa
PINNALLE: raesokeria

Valmista pullataikina ja anna kohota kooltaan lähes kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa (vesihauteessa).
Jaa taikina kahteen osaan. Kauli taikina n. 30 x 60 cm:n suuruiseksi levyksi. Levitä levylle rasva, ripottele päälle sokeria, kanelia ja vaniljasokeria. Kääri rullaksi. Leikkaa rullasta vinottain paloja, jotka ovat leveämmältä puolelta n. 3 cm ja kapeammalta n. 1½ cm. Nosta palat pystyyn niin, että kapeampi puoli tulee ylöspäin. Paina molemmilla peukaloilla pullan päältä aivan pohjaan asti venyttäen samalla peukaloilla taikinaa ulospäin.
Kohota pullat hyvin peitettyinä lämpimässä paikassa. Voitele pullat munalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista 225 asteessa 10-15 minuuttia.

(Ohje: Kaarina Roininen: Kaarinan parhaat leivonnaiset)