Kiva ohje, Valiolta. Koko ruoka kypsyy samassa vuoassa =)
500 g peruna-sipulisekoitusta (pakaste)
500 g pakastekasvissuikaleita
½ tl suolaa
½ tl sitruunapippuria
½ dl tuoretta tilliä
½ pak Valio Koskenlaskija perinteinen sulatejuusto
1 prk Valio maustettu ruokakerma kolme juustoa
Päälle:
1 kirjolohifilee
1 rkl sitruunamehua
1/4 tl suolaa
1/4 tl sitruunapippuria
Kypsän ruoan päälle:
½ dl tuoretta tilliä
Laita tilavaan, suorakaiteen muotoiseen uunivuokaan pakasteperunat ja -kasvikset. Lisää suola, pippuri ja hienonnettu tilli. Sekoita hyvin.
Lisää joukkoon eri puolille vuokaa Koskenlaskija-juusto nokareina. Upota juustonokareet osittain peruna-kasvissuikaleiden joukkoon, etteivät ne kuivu uunissa.
Lisää ruokakerma.
Kypsennä uunin alimmalla paistotasolla 200 asteessa 30 min.
Poista sillä välin kylmällä vedellä huuhdotusta fileestä mahdolliset kylkiruodot. Mausta kala nahattomalta puolelta.
Nosta file uunivuokaan perunapedille nahkapuoli ylöspäin.
Jatka paistamista 200 asteessa 10 - 15 min. Irrota nahka vetämällä pyrstöstä lähtien. Kypsennä vielä 15 - 20 min.
Ripottele pinnalle tilliä juuri ennen tarjoilua.