Nyt on ämpärillinen mustikoita laitettu pakkaseen (lisää kyllä vielä pitää laittaa). Mimmiltä (KIITOS!!) löytyi kiva piirakan (ja todella herkullisen, maistoin herkkulakkoa uhaten 1 cm x 1 cm palasen) ohje, joten osa mustikoista päätyi tähän:
MUSTIKKAPIIRAKKA
Ja tässä vielä Mimmin ohje:
Taikina:
2 kkp ( kahvikuppia) sokeria
3 kananmunaa
150 g sulaa rasvaa
1 kkp maitoa
3 kkp vehnäjauhoja TAI 2 kkp vehnäj + 1 kkp perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
mustikoita maun munaan ( noin 1 litra )
Muruseos päälle:
1 kkp vehnäjauhoja ( 2 dl )
½kkp sokeria ( 1 dl )
1 rkl vaniliinisokeria
50 g kovaa rasvaa
Valmistaminen:
- vatkaa munat ja sokeri kevyesti
- lisää rasva, maito ja kuivat ainekset -> tasainen taikina
- kaada taikina uunipellille missä on leivinpaperi
- levitä marjat tasaisesti raaàn pohjan päälle
- sekoita muruseoksen kaikki ainekset ryynimäiseksi ja levitä mustikoiden päälle
- paista piirakkaa uunin keskitasossa n. 200 C uunissa n. 25 min.
Kuvaajan rekvisiitta sai kyytiä!! Pikku sormet tuli ja vei mustikat =)