Hyvää synttäriä Pappa ♥

Mansikkabrita%202014b-normal.jpg

250g voita

2 dl sokeria

6 keltuisia

3 dl gluteenittomia jauhoja

4 tl leivinjauhetta

2 dl maitoa

Marenki:

6 valkuaista

3 dl sokeria

Täyte:

1 prk Valio maustettu rahka, sitruuna

2 prk  (4 dl) vispikermaa

½ ps Marianne Crushia

paljon tuoreita mansikoita


Pane uuni kuumenemaan. Erottele keltuaiset ja valkuaiset.

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen ja jatka vatkaamista. Sekoita leivinjauhe gluteenittomiin jauhoihin ja siivilöi jauhoseosta maidon kanssa vuorotellen taikinaan. Levitä taikina ohueksi kerrokseksi uunipellille leivinpaperin päälle.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi (huom! Käytä kuivia vispilöitä vatkaukseen!). Lisää sokeri vähitellen ja jatka vatkaamista kunnes seos on jäykkää ja kiiltävää. Marenki on valmista, kun se pysyy ylösalaisin käännetyssä kulhossa. Levitä marenkiseos taikinan päälle. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes marenki on kauniisti ruskettunut.

Anna kakkulevyn jäähtyä ja leikkaa se sitten kahtia. Nosta toinen levy tarjoiluastialle. Vatkaa vispikerma vaahdoksi, lisää joukkoon rahka ja Marianne Crush. Sekoita kevyesti nostellen. Lisää tarvittaessa sokeria.

Levitä täyte pohjalevylle. Pilko paljon mansikoita täytteen päälle. Nosta toinen levy päälle. Anna maustua hetki jääkaapissa.