Tämän voikkarikakun tein 6 vee synttäreille:
KINKKUVOILEIPÄKAKKU
14 siivua paahtoleipää
Täyte 1: Kinkkutäyte
suolakurkkua kuutioituna
½ prk ranskankermaa
200 g ruohosipulituorejuustoa
Täyte 2: ½ prk Italiansalaattia
Kostutus:
lihalientä
Kuorrutus:
2 dl kermaa vaahdotettuna
200 g ruohosipulituorejuustoa
½ prk ranskankermaa
majoneesia
Koristelu:
kurkkua
viinirypäleitä
keltaisia luumutomaatteja
kinkkusiivuja
Aamupala Cheddarjuustoa
Valmista kinkkutäyte sekoittamalla ainekset keskenään.
Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Lado tarjottimelle ensimmäinen kerros leipiä.
Kostuta alin leipäkerros ja levitä päälle kinkkutäytettä. Lado taas kerros leipiä ja levitä toiseen väliin Italiansalaattia. Kolmanteen väliin tulee taas kinkkutäytettä. Lado vielä päälle yksi paahtoleipäkerros. Kiedo kakun päälle kelmu ja anna makujen tasaantua jääkaapissa seuraavaan päivään.
Vatkaa kerma, sekoita joukkoon ranskankerma, tuorejuusto ja majoneesi. Levitä kuorrutetta kakun päälle ja reunoille. Paina juustosta kukkamuotilla kukkia. Koristele.
Tein myös pienen gluteenittoman voikkarikakun. Samat täytteet, mutta leipänä Pirkka gluteeniton karkea leipä.
GLUTEENITON VOIKKARIKAKKU