Tämän ohjeen otin Hannan keittiöstä.
PORKKANAMUFFINSSIT

Taikina:
4-6 (n. 300 g) porkkanaa (4 dl porkkanaraastetta)
4 dl Pirkka-vehnäjauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 1/2 tl kanelia
3/4 dl mantelirouhetta
100 g leivontamargariinia
3 munaa
Kuorrutus:
1 rs (200 g) Kevyt maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
1 tl vanilliinisokeria
2 rkl sitruunamehua
Koristeeksi:
raastettua sitruunankuorta tai mantelirouhetta
1. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Sulata ja jäähdytä margariini.
2.
Riko munien rakenne ja sekoita joukkoon margariini ja porkkanaraaste.
Lisää kuivat aineet sekoittaen. Jaa taikina muffinivuokiin. (Vuoat saa
täyttää melko täyteen.)
Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.
3.
Sekoita kuorrutusaineet keskenään ja päällystä jäähtyneet muffinit
kuorrutuksella. Koristele sitruunankuorisuikaleilla tai
mantelirouheella.
Porkkanamuffinit voi myös pakastaa.