SITRUUNAISET PULLAKIERTEET

Sillä aikaa, kun pikku isäntämme nautti raikkaasta kevätpäivästä nukkuen ulkona, leivoin Kaarina Roinisen kirjasta (Kaarinan parhaat leivonnaiset) näitä pullia. Sitruunatuorejuusto toi kivan säväyksen pulliin.

477280.jpg

KEVYEMPI PULLATAIKINA (vähemmän rasvaa ja sokeria)

3 dl maitoa

15 g hiivaa

½ tl suolaa

½ dl sokeria

2 tl kardemummaa

7-8 dl vehnäjauhoja

50 g margaiinia

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, sokeri ja kardemumma. Sekoita joukkoon reilu puolet jauhoista. Sekoita hetki, niin taikinaan muodostuu parempi sitko. Lisää joukkoon jauhoja koko ajan alustaen, jätä n. 1 dl jauhoja lisäämättä. Lisää pehmeä rasva, alusta kunnes rasva sekoittunut taikinaa. Lisää loput jauhot. Anna taikinan kohota.

TÄYTE:

100 g sitruunatuorejuustoa

2 tl vehnäjauhoja

½-1 dl sokeria

kanelia

Voiteluun: munaa

Pinnalle: raesokeria

Sekoita tuorejuuston joukkoon vehnäjauhot.

Kauli taikina 30x60 cm:n suuruiseksi levyksi. Levitä levylle tuorejuusto. Ripottele päälle sokeri ja hivenen kanelia. Kääri levy rullaksi. Leikkaa rulla noin 3 cm:n levyisiksi paloiksi (Ohjeesta tulee n. 25 kpl). Laita pullat muffinssivuokiin pellille. Anna kohota lämpimässä paikassa peitettynä. Voitele pinta munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista pullia 225 asteessa 10-14 min.