SITRUUNAISET PULLAKIERTEET
Sillä aikaa, kun pikku isäntämme nautti raikkaasta kevätpäivästä nukkuen ulkona, leivoin Kaarina Roinisen kirjasta (Kaarinan parhaat leivonnaiset) näitä pullia. Sitruunatuorejuusto toi kivan säväyksen pulliin.
KEVYEMPI PULLATAIKINA (vähemmän rasvaa ja sokeria)
3 dl maitoa
15 g hiivaa
½ tl suolaa
½ dl sokeria
2 tl kardemummaa
7-8 dl vehnäjauhoja
50 g margaiinia
Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, sokeri ja kardemumma. Sekoita joukkoon reilu puolet jauhoista. Sekoita hetki, niin taikinaan muodostuu parempi sitko. Lisää joukkoon jauhoja koko ajan alustaen, jätä n. 1 dl jauhoja lisäämättä. Lisää pehmeä rasva, alusta kunnes rasva sekoittunut taikinaa. Lisää loput jauhot. Anna taikinan kohota.
TÄYTE:
100 g sitruunatuorejuustoa
2 tl vehnäjauhoja
½-1 dl sokeria
kanelia
Voiteluun: munaa
Pinnalle: raesokeria
Sekoita tuorejuuston joukkoon vehnäjauhot.
Kauli taikina 30x60 cm:n suuruiseksi levyksi. Levitä levylle tuorejuusto. Ripottele päälle sokeri ja hivenen kanelia. Kääri levy rullaksi. Leikkaa rulla noin 3 cm:n levyisiksi paloiksi (Ohjeesta tulee n. 25 kpl). Laita pullat muffinssivuokiin pellille. Anna kohota lämpimässä paikassa peitettynä. Voitele pinta munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista pullia 225 asteessa 10-14 min.