... leijailikaan keittiössämme, kun tämä Helsingin Sanomien nettisivuilta löytäni ohje paistui uunissa ja se maku... nams!!

OMENAPANNUKAKKU

 

25 g margariinia

½ dl sokeria

½ l ohuita omenanlohkoja

2 dl vehnäjauhoja

2 rkl sokeria

½ tl leivinjauhetta

½ tl suolaa

½ tl jauhettua kardemummaa

½ tl vanilliinisokeria

4 dl maitoa

1 muna

 Kuumenna uuni 250 asteeseen. Sopiva uunivuoan koko on noin puolet uunipannusta. Sulata rasva uunivuoassa. Ripottele rasvan joukkoon sokeri ja omenalohkot. Anna omenalohkojen pehmetä uunissa 10 minuuttia. Sekoita vehnäjauhoihin sokeri, leivinjauhe, suola, vanilliinisokeri ja kardemumma. Lisää maito ja muna. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina kuumien omenalohkojen joukkoon uunipannuun. Kypsennä pannukakku 250 asteen uuninlämmössä noin 15 minuuttia, vähennä uunin lämpö 200 asteeseen ja kypsennä vielä noin 10-15 minuuttia. (Kannattaa seurata kypsymistä, minulla pannukakku oli kiertoilmauunissa 220 asteessa n. 20 min) Valmis pannukakku on kohonnut ja kullanruskea.