Tämä jälkkäri on jo pitkään ollut "Tätä täytyy testata"-listallani. Sen testaus sai vauhtia, kun uusimmassa Pirkka lehdessä oli niin herkullinen uunijäätelöannoksen kuva (kuva löytyy myös täältä), joten siis testaamaan... (taisi ohjeen testaamiseen vaikuttaa myös viime viikkonen jätskien maistelu... jäi jäätelönälkä päälle ;)

uunij%C3%A4%C3%A4tel%C3%B6%20pirkkab-nor

passionhedelmää ei lähikaupan hyllyllä ollut, mutta korvasin sen mansikkakastikkeella =)

4 annosta:

4 kpl Pirkka Daniela kaakoatäytekeksiä

½ l vaniljajäätelöä

2 kananmunan valkuaista

½ dl sokeria

4 passionhedelmää (mulla siis Pirkka mansikkakastiketta)

Pane uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Jaa neljän uuninkestävän kahvikupin pohjalle keksi ja murenna keksejä hieman esimerkiksi ruokalusikan avulla. (Halkaise passiohedelmät ja kaavi hedelmäliha erilliseen kulhoon.)

Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeri ja jatka vatkaamista kunnes vaahto on kovaa eikä valu, vaikka kulhon kääntää ylösalaisin.

Ota jäätelö pois pakastimesta vasta tässä vaiheessa. Leikkaa jäätelö neljään osaan ja pane jäätelökuutiot kuppeihin keksimurujen päälle. (Valuta jäätelön päälle hieman passiohedelmän lihaa, mutta säästä suurin osa kastikkeeksi.) Pursota mansikkakastiketta jäätelön päälle.

Levitä valkuaisvaahto tasaisesti kuppien päälle. Kahvikupin reunoihin ei saa jäädä rakoja, jotta valkuaisvaahto toimii eristeenä eikä jäätelö pääse sulamaan. Nosta kupit uunipellille. Paista uunin keskitasolla noin 2 minuuttia, kunnes pinta saa hieman väriä. Tarkkaile väriä, jotta marenki ei pala. Huomioi, ettei uunijäätelö saa olla uunissa liian kauan, jotta jäätelö ei sula. Tarjoa heti jälkiruokana (passiokastikkeen kanssa).

 

Tässä vielä kuva puoliksi syödystä annoksesta... ihan mielettömän hyvää!!!

uunij%C3%A4%C3%A4tel%C3%B6%20sy%C3%B6ty%