.. kyllä, taas tein...

KIRPEÄ RAPARPERIPIIRAKKA

Pitäisköhän mun tehdä ihan oma kategoria näille raparperipiirakoille ;)

Tämä ohje on Kaarina Roinisen Kaarinan parhaat leivonnaiset-kirjasta.

623284.jpg

Ohjeen kopioin suoraan kirjasta:

100g margariinia tai voita
3/4 dl sokeria
1 muna
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ dl siirappia
3/4 dl piimää

Päälle:
3-4 dl raparperipaloja

Pinnalle:
25 g margariinia tai voita
1 dl siirappia
2 rkl vehnäjauhoja
1 rkl maitoa

Koristeeksi:
mantelilastuja


Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna vatkaten. Sekoita jauhot keskenään ja lisää ne vaahtoon yhdessä siirapin ja piimän kanssa. Sekoita vain sen verran. että aineet tasoittuvat.
Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan. Ripottele päälle raparperit. Paista uunissa 200 asteessa alaritilätasolla n. 20 min.
Sulata kattilassa rasva, lisää jauhot, siirappi ja maito. Anna seoksen kiehahtaa koko ajan sekoittaen. Kaada seos ohuena nauhana leivonnaisen pinnalle. Ripottele päälle mantelilastut. Jatka paistamista uunin ylimmällä tasolla 10-15 min.


Okei, okei, tällä viikolla en enää tee raparperipiirakka, mut ensi viikosta en lupaa mitään... ;)