Tälläistä kakkua tällä kertaa:

PÄTKIS-VANILJAKAKKU

1958549.jpg

Pohja:
Suklaapisara-keksejä
rasvaa

Täyte 1:
4 liivatelehteä
2,5 dl Flora Vispiä
200 g vaniljatuorejuustoa
1 pss Pätkiksiä rouhittuna
n. ½ dl kuumaa vettä

Täyte 2:
3 liivatelehteä
2½ dl Flora Vanillaa
2 tl vaniljasokeria
½ dl kuumaa vettä

Koristeeksi:
Geisha-rouhetta

Hienonna keksit ja sekoita joukkoon sulatettu rasva. Peitä irtopohjavuoan (noin 24 cm) pohja leivinpaperilla ja taputtele keksiseos sen päälle tasaiseksi kerrokseksi.

Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen likoamaan. Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi ja sekoita sen joukkoon tuorejuusto. Sekoita pätkis-rouhe tuorejuustovaahdon joukkoon. Purista liivatelehdistä liika vesi pois ja liuota ne pieneen määrään kiehuvan kuumaa vettä. Anna liivateseoksen jäähtyä hieman ja kaada se sitten ohuena nauhana tuorejuustovaahtoon, sekoittele samalla huolellisesti.

Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle, peitä vuoka foliolla ja siirrä se jääkaappiin. Anna kakun hyytyä muutama tunti.

Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen likoamaan vähintään viideksi minuutiksi. Vatkaa Vanilla pehmeäksi vaahdoksi ja mausta se vaniljasokerilla. Kuumenna vesi ja sulata sen joukkoon liivatteet, joista olet puristanut ylimääräiset vedet pois. Kaada hieman jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana vaniljavaahdon sekaan; sekoita samalla voimakkaasti. Kaada täyte vuokaan pätkistäytteen päälle, peitä vuoka foliolla ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään pariksi tunniksi, mielellään yön yli. Koristele kakku.