Myllärin Luomun Suomen Inspiroivin leipoja - kisa jatkuu. Joulukuun teema on: JOULUN MAKUJA.

Piparkakut tulee ensimmäisenä mieleen... nyt tosin maku on muffinsseissa. Muffinssien kannattaa antaa maustua yön yli... piparkakun maku on silloin parhaimmillaan!

Tämä ohje on helppo... vatkain saa levätä kaapissa =)

Mummi totesi syödessään: Onpa joulun makuisia... ei tiennyt, että muffinssit päätyvät kisaan ;)

Piparimuffinssitb-normal.jpg

Tein minimuffinsseja. Niitä tulee tällä ohjeella 24 kpl eli jos teet normaalin kokoisia, niitä tulee 12 kpl =)

2 munaa

 1dl sokeria

½ prk maitorahkaa

75 g voita sulana

 2½ dl Myllärin leivontakarkea vehnäjauhoja

1½ tl leivinjauhetta

1 tl vanilliinisokeria

1 tl piparkakkumaustetta

½ appelsiinin mehu

4 palaa  maitosuklaata sultettuna

 

Sekoita munat ja sokerit kulhossa esim. puuhaarukalla. Lisää maitorahka, sulatettu voi, jauhot (joihin sekoitettu leivinjauhe), piparkakkumauste, sulatettu suklaa ja appelsiinin mehu. Sekoittele nopeaesti tasaiseksi.

Jaa taikina muffinivuokiin. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.

Anna jäähtyä ja koristele haluamallasi tavalla. Tässä sokerikuorrute ja piparkakku-ukko-koristeita.

 

Jauhot tarjosi: