Eipä ole tullut paljoakaan leivottua... uuni on ollut kesälomalla
Pakastinta siivotessani (sopivaa työtä helteellä ) vastaan tuli kuorrutusta vailla oleva piirakka, joten eikun kuorruttamaan...
VALKOSUKLAINEN PORKKANAPIIRAKKA
Ohje Open Cafésta:
Pohja
3 dl vehnäjauhoja
2,5 dl fariinisokeria
2 tl kanelia
2 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
100 g valkosuklaata rouhittuna
3 dl hienoa porkkanaraastetta
3 kanamunaa
1dl rypsiöljyä
150 g maustamatonta tuorejuustoa
Pinnalle
100 g valkoista suklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
1 tl vanilliinisokeria
Mittaa kuivat aineet, mausteet, leivinjauhe, valkosuklaarouhe ja porkkanaraaste kulhoon. Sekoita toisessa kulhossa kananmunat, öljy ja tuorejuusto. Kaada seos kuivien aineiden päälle kulhoon ja sekoita taikinaksi. Kaada leivinpaperilla vuorattuun 22x22 cm vuokaan. Paista uunissa 200 asteessa 20-25 min. Kumoa tarjoiluvadille, peitä kelmulla ja anna jäähtyä.
Vatkaa tuorejuusto kuohkeaksi tomusokerin kanssa, lisää sulatettu valkosuklaa koko ajan sekoittaen.Mausta vanilliinisokerilla. Levitä kuorrutus kakun päälle. Paloittele kakku ja koristele.