Eipä ole tullut paljoakaan leivottua... uuni on ollut kesälomalla

Pakastinta siivotessani (sopivaa työtä helteellä ) vastaan tuli kuorrutusta vailla oleva piirakka, joten eikun kuorruttamaan...

VALKOSUKLAINEN PORKKANAPIIRAKKA

Ohje Open Cafésta:

Pohja 

3 dl vehnäjauhoja

2,5 dl fariinisokeria

2 tl kanelia

2 tl leivinjauhetta

1 rkl vaniljasokeria

100 g valkosuklaata rouhittuna

3 dl hienoa porkkanaraastetta

3 kanamunaa

1dl  rypsiöljyä

150 g maustamatonta tuorejuustoa

 

Pinnalle

100 g valkoista suklaata

200 g maustamatonta tuorejuustoa

1 dl tomusokeria

1 tl vanilliinisokeria

 

Mittaa kuivat aineet, mausteet, leivinjauhe, valkosuklaarouhe ja porkkanaraaste kulhoon. Sekoita toisessa kulhossa kananmunat, öljy ja tuorejuusto. Kaada seos kuivien aineiden päälle kulhoon ja sekoita taikinaksi. Kaada leivinpaperilla vuorattuun 22x22 cm vuokaan. Paista uunissa 200 asteessa 20-25 min. Kumoa tarjoiluvadille, peitä kelmulla ja anna jäähtyä.

Vatkaa tuorejuusto kuohkeaksi tomusokerin kanssa, lisää sulatettu valkosuklaa koko ajan sekoittaen.Mausta vanilliinisokerilla. Levitä kuorrutus kakun päälle. Paloittele kakku ja koristele.