Pari raparperipiirakan ohjetta on keväästä jäänyt tänne laittamatta, tässä niistä toinen.
(Ensi kevääseen vinkiksi.. raparperista saa toisen sadon kesällä kunhan muistaa poistaa kukkavarret!)
150g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
3-3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Päälle:
raparperia
1 prk Valio maustettu rahka, vanilja
1 muna (voi jättää pois)
½ dl sokeria
Vatkaa rasva ja sokeri. Lisää kananmuna sekä yhdistetyt vehnä- ja leivinjauhot. Levitä seos piirakkavuokaan (myös reunoille).
Pese ja pilko raparperit ohuiksi siivuiksi. Ripottele pohjan päälle raparperit. Sekoita rahka, kananmuna ja sokeri. Kaada seos raparperien päälle. Paista 200 asteessa n. 25 min.