Tiistai-iltapäiväni (4.10.11) vierähti muutaman muun bloggaajan kanssa VALIOLLA!! Iltapäivään mahtui mm. haistelua, maistelua ja tietysti kokkailua. KIITOS Valiolle mukavasta iltapäivästä!!

Saimme tosiaan testata maku- ja hajuaistejamme, mielenkiitoista ja yllättävän vaikeaa!

Makutestini meni loppujen lopuksi täysin nappiin, mutta hajuaistini ei taida olla ihan parhaimmassa vedossa...  Makutestissä piti tunnistaa: makea, hapan, suolainen, karvas, vesi ja umami. Hajutestistä taas tuoksuteltiin mm. kokoosta, tomaattia, ananasta, tummaa kaakaota... seitsemästä peräti kaksi minulta meni oikein...??

Pääsimme myös maistelemaan maustetun (Tiramisu-rahka ja Valio Olo puolukka-vanilja-jugurtti) tuotteen matkaa maustamattomasta valmiiseen maustettuun tuotteeseen asti. Täytyy sanoa, että siihen matkaan mahtuu hyvin erikoisia, jopa epämiellyttäviä, makuja. Lopputulos on molemmissa tapauksissa erinomainen.

Iltapäivän päätteeksi siirryimme Valion koekeittiöön. Koekeittiossä kokkailimme pikku ryhmissä. Jokainen ryhmä sai oman ruokalajin valmistettavaksi. Meidän ryhmä valmisti osan pääruuasta eli Paprika-possupihvit kermakastikkeessa sekä Tomaatti-punasipulisalaatin. Osa ruoka-annoksista myös ikuistettiin ammattikuvaaja Kristiina Hemmingin kuvaamana, kuvat ovat aikanaan tulossa Valion nettisivuille...

Ja lopuksi tietysti yhteinen illallinen:

 
Alkuruoat
Hiillostettu lohitartar & ceasarsalaatti
 
 
Pääruoka
 
Väliruoka
 
Jälkiruoka
 
 
 
Jokainen ruokalaji oli erittäin onnistunut ja maistuva. Minä, joka en sieniä suuhun laita, pidin erittäin paljon metsäsienikeitosta... itseasiassa, sitä olen jo kotonakin tehnyt!! 
 
 
 
Saimme myös upeita tuotteita kotiin vietäväksi:
 

 
KIITOS VALIOLLE upeasta blogitapaamisesta!! Oli mukava tutustua uusiin Valion kasvoihin!! Kiitos myös mukana olleille bloggareille, oli mukava nähdä!!