Tein pikku Bebe-leivoksia työkaverilleni... ei ne nyt ihan kauneuskilpailussa pärjää, mutta toivottavasti maku on hyvä =)

BEBE-LEIVOKSET




Tällä kertaa testasin Kinuskikissan pohjan-ohjetta:

Pohja:
200 g voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria
1 kananmuna
4 ½ dl vehnäjauhoja


Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vatkaimella joukkoon kananmuna ja lopuksi jauhot n. 1 dl kerrallaan. Voitele leivosvuoat. Muotoile taikinasta tasainen pallo ja painele se vuoan pohjalle ja reunoille (tein pohjat minimuffinssi-vuokaan, yhteensä pohjia tuli 48 kpl).
Anna leivosten jäähtyä vuoissaan hetken aikaa. Älä kuitenkaan jäähdytä kylmäksi asti, silloin pohja murtuu helpommin, kun irrotat sitä vuoasta. Kannattaa painaa vuoan yläreunoja kevyesti sisäänpäin. Näin pohja irtoaa paikoiltaan. Tarvittaessa voi hieman auttaa työntämällä yhdeltä reunalta cocktail-tikun pohjan ja vuoan väliin.

Täyte (täältä):
1 dl maitoa
1 keltuainen
1 rkl perunajauhoja
2 rkl sokeria
2 tl vanilijasokeria

100g voita tai margariinia

Valmista täyte kiehauttamalla kaikki täytteen ainekset kattilassa, paitsi voi ja vanilijasokeri. Muista sekoittaa koko ajan! Jäähdytä kiisseli ja lisää jäähtyneeseen vanilijasokeri. Vaahdota voi sähkövatkaimella ja lisää siihen varovasti jäähtynyt vanilijakiisseli. Täytä jäähtyneet pohjat vanilijatäytteellä (pohjalle voit halutessasi laittaa pienen lusikallisen mansikkahilloa).

Kuorrute (täältä):
4 dl tomusokeria
3 ½ – 4 rkl vettä
punaista elintarvikeväriä
nonparelleja

 

Sekoita tomusokeri ja vesi tasaiseksi seokseksi. Värjää kuorrute elintarvikevärillä vaaleanpunaiseksi. Levitä kuorrutetta lusikalla tasaiseksi kerrokseksi täytteen päälle. Ripottele pinnalle nonparelleja.Säilytä bebe-leivokset jääkaapissa. Ne sopivat hyvin myös pakastettaviksi.