Sain haasteen, kivan sellaisen =) :
Haastamme Sinut ja joukon muita bloggaajia luomaan suomalaista siiderikulttuuria ja osallistumaan reseptikilpailuun, Onnen Omenoita!

Kilpailuun osallistuva bloggaaja suunnittelee Happy Joe-siideriä hyödyntävän tai Happy Joe-siiderin kanssa nautittavan brunssiherkun tai -herkkuja.


Sain postitse Hartwallin kolme aidon omenaista Happy Joe - makua; Dry Apple, Oakwood ja Cloudy Apple:




Aloitin haasteen keittämällä Happy Joe-omenahilloa:



1 kg kuorittuja ja paloiteltuja omenoita (Mulla Huvitusta ja Punakanelia)
1 vaniljatanko pilkottuna ja halkaistuna
1 dl Happy Joe Dry Apple siideriä
1 pkt (330 g) hillo-marmeladisokeria

Mittaa kaikki hillon aineet kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä välillä sekoitellen noin 15 minuuttia. Jäähdytä vartti, poista vaniljatangon palat, soseuta sauvasekoittimella ja purkita.


Seuraavaksi leivoin pullapitkon:



Pulla pitkon ohje täällä.

Ja sitten itse haasteeseen eli brunssiherkkuihin:

SAVUSIIKA-MUNAKASRULLA ja LEIPÄJUUSTOSALAATTIA
Nauti Happy Joe Cloudy Apple - siiderin kanssa



Ohje:
6 kananmunaa
 6 dl maitoa
1 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa

Täyte:
200 g aurinkokuivattu tomaatti - tuorejuustoa
100 g raejuustoa
250 g savusiikaa
2 rkl hienonnettua tilliä

Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää maito, vehnäjauhot sekä suola. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia.
Valmista täyte. Perkaa savusiika ja paloittele kala pieniksi paloiksi. Sekoita notkistetun tuorejuuston joukkoon raejuusto ja hienonnettu tilli. Levitä seos munakkaalle. Levitä savusiika täytteen päälle. Kääri munakas rullalle pitkältä sivulta alkaen. Tarjoa heti leipäjuustosalaatin kanssa:

 1 ruukku jääsalaattia
1 ruukku tulisalaattia
½ pkt (a 335g) leipäjuustoa

Pese ja kuivaa salaatit. Revi salaatit kulhoon, lisää kuutioidut leipäjuustot. Sekoita.



HILLOPULLA ja JUUSTOTIKUT OMENAHILLOLLA
Nauti Happy Joe Dry Apple - siiderin kanssa



Ohje:

Siivu pullapitkosta, päälle reilusti Happy Joe - omenahillo.

Juustotikut:
½ pkt (a 335 g) leipäjuustoa
tummia viinirypäleitä
Happy Joe - omenahilloa

Ota juustosta muotilla pieni palasia tai leikkaa juusto kuutioiksi. Pese viinirypäleet. Tee coktail-tikut. Nauti tikut Happy Joe - omenahillon kanssa.

OMENAINEN HAPPY JOE-PANNACOTTA

Nauti Happy Joe Dry Apple - siiderin kanssa
(tällä aion osallistua kilpailuun)



3 annosta:
1 1/4 liivatetta
2 dl kuohukermaa
1,5 rkl sokeria
0,5 rkl vaniljasokeria


Laita liivatteet likoamaan. Kiehauta kattilassa kerma ja sokerit. Nosta liedeltä, purista ylimääräinen vesi liivatteista ja liuota kermaan. Kaada annosmaljoihin ja anna hyytyä 4-5 tuntia ainakin.

HAPPY JOE - SIIDERIHYYTELÖ:

 2½ dl Happy Joe Oakwood - siideriä
3/4 dl hyytelösokeria

Mittaa siideri kasariin ja kiehauta. Lisää hyytelösokeri koko ajan sekoittaen. Hämmennä kunnes liemi kirkastuu. Jäähdytä hetki sekoitellen. Kaada siideriliemi hyytyneen pannacotan päälle, anna hyytyä jääkaapissa.

KARAMELLISOIDUT OMENAT:

4 pientä kotimaista omenaa
25 g voita
2 rkl ruokokidesokeria

Kuori ja kuutio omenat. Voi ja sokeri sulatetaan kattilassa koko ajan hämmentäen. Kunnes seos on kinuskimaista, lisää omenakuutiot ja kypsennä muutama minuutti, kunnes omenat pehmeitä. Anna hieman jäähtyä. Lusikoi omenat siideripannacotan päälle ja nauti!