Viikonloppuna tein Mamman
marjapiirakkaa, siitä jäi lähes täysinäinen purkki piimää. Meillä ei kukaan
piimää juo, jotenka jotain siitä piti keksiä. Ohjeen näihin herkullisiin
lettuihin löysin Kotikokki.netistä (Ohjeen julkaisijana: Jippis).
PIIMÄ-KAURALETUT
2,5 dl kaurahiutaleita
5 dl piimää
2 dl vehnäjauhoja
2 tl sokeria
1 tl ruokasoodaa
1 kananmuna
1 rkl öljyä tai sulatettua margariinia tai voita
1tl suolaa
Sekoita kaurahiutaleet piimään kulhossa ja anna seoksen turvota vartin verran. Lisää joukkoon jauhot, joihin on sekoitettu sokeri, suola ja sooda. Hämmennä hyvin ennen kuin lisäät kananmunan ja rasvan. Sekoita huolellisesti ja jätä lettutaikina lepäämään puoleksi tunniksi. Jos taikinasta on tullut liian paksua, sekoita siihen vähän piimää tai maitoa ennen paistamista.
Paista lettupannussa pienessä rasvamäärässä. Yhteen lettuun tarvitaan 3-4 ruokalusikallista taikinaa. Paista ensin niin kauan, että pinta alkaa kuplia ja alapuoli ruskistuu, käännä ja paista toinenkin puoli vaaleanruskeaksi.