Tämä piirakka sopii myös keliaakikolle. Ohje Mantan kyökistä.

SUKLAAPIIRAKKA

Pohja:

5dl gluteenitonta jauhoseosta (sunnuntai)

2½dl sokeria

3tl leivinjauhetta

2tl vanilliinisokeria

2rkl kaakaota

150g suklaarouhetta (tummaa)

1prk kermaviiliä

150g margariinia (sulana)

4 munaa

* Sekoita ainekset sekaisin tässä järjestyksessä. Paista pohjaa uunipellillä n.25 minuuttia 200 asteessa.

Kuorrutus:

150g voita

2rkl kaakaota

6rkl maitoa

2tl vanilliinisokeria

vajaa pkt tomusokeria

* Kiehauta voi, maito ja kaakao, lisää sokerit. Kuorrutteesta kannattaa tehdä "juokseva", ja se on levitettävä nopeasti piirakan pinnalle, koska pinta kovettuu nopeasti. Piirakka on parasta kunnolla jäähtyneenä, kuorrute kovettuneena.