Tämä piirakka sopii myös keliaakikolle. Ohje Mantan kyökistä.
SUKLAAPIIRAKKA
Pohja:
5dl gluteenitonta jauhoseosta (sunnuntai)
2½dl sokeria
3tl leivinjauhetta
2tl vanilliinisokeria
2rkl kaakaota
150g suklaarouhetta (tummaa)
1prk kermaviiliä
150g margariinia (sulana)
4 munaa
* Sekoita ainekset sekaisin tässä järjestyksessä. Paista pohjaa uunipellillä n.25 minuuttia 200 asteessa.
Kuorrutus:
150g voita
2rkl kaakaota
6rkl maitoa
2tl vanilliinisokeria
vajaa pkt tomusokeria
* Kiehauta voi, maito ja kaakao, lisää sokerit. Kuorrutteesta kannattaa tehdä "juokseva", ja se on levitettävä nopeasti piirakan pinnalle, koska pinta kovettuu nopeasti. Piirakka on parasta kunnolla jäähtyneenä, kuorrute kovettuneena.