Tämä ohje löytyy MAKU-lehdestä (Kaarina Roinisen ohje):

TOMAATTI-MOZZARELLAPIIRAKAT

850590.jpg

3 dl vettä
15 g hiivaa tai kuivahiivaa pakkauksen ohjeen mukaan
3/4 tl suolaa
2 rkl tuoretta basilikaa hienonnettuna tai 1 rkl provencen
yrttiseosta
1/2 dl öljyä
1 dl kaurahiutaleita
6 1/2 dl vehnäjauhoja

Täyte

5–8 tomaattia
noin 300 g mozzarellaa
2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja silputtuna
mustapippuria, suolaa

Pinnalle

valkosipulipippuria
tuoretta basilikaa, oreganoa tai salviaa silputtuna  (laitoin pizzamaustetta)

noin 150 g juustoraastetta

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja yrttiseos sekä öljy. Alusta taikinaan hiutaleet ja jauhot. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa.
Jaa taikina 20 palaan. Pyörittele palat palloiksi. Kauli jauhoisella työpöydällä soikeiksi piirakkapohjiksi ja nosta pellille leivinpaperin päälle. Anna kohota sen aikaa, kun valmistelet täyteaineet.
Leikkaa tomaatit sekä mozzarella viipaleiksi ja silppua aurinkokuivatut tomaatit.
Levitä jokaiselle piiraspohjalle 2–3 tomaattiviipaletta ja mausta ne mustapippurilla ja suolalla.
Levitä tomaattien päälle viipale mozzarellaa ja ripottele sille silputtuja aurinkokuivattuja tomaatteja, valkosipulipippuria sekä tuoreita silputtuja yrttejä ja juustoraastetta.
Paista piirakoita 250 asteen lämmössä uunin keskiritilätasolla 15–20 minuuttia.
Ripottele pinnalle ennen tarjoilua tuoretta basilikaa.