Tämä ohje löytyy MAKU-lehdestä (Kaarina Roinisen ohje):
TOMAATTI-MOZZARELLAPIIRAKAT
3 dl vettä
15 g hiivaa tai kuivahiivaa pakkauksen ohjeen mukaan
3/4 tl suolaa
2 rkl tuoretta basilikaa hienonnettuna tai 1 rkl provencen
yrttiseosta
1/2 dl öljyä
1 dl kaurahiutaleita
6 1/2 dl vehnäjauhoja
Täyte
5–8 tomaattia
noin 300 g mozzarellaa
2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja silputtuna
mustapippuria, suolaa
Pinnalle
valkosipulipippuria
tuoretta basilikaa, oreganoa tai salviaa silputtuna (laitoin pizzamaustetta)
noin 150 g juustoraastetta
Jaa taikina 20 palaan. Pyörittele palat palloiksi. Kauli jauhoisella työpöydällä soikeiksi piirakkapohjiksi ja nosta pellille leivinpaperin päälle. Anna kohota sen aikaa, kun valmistelet täyteaineet.
Leikkaa tomaatit sekä mozzarella viipaleiksi ja silppua aurinkokuivatut tomaatit.
Levitä jokaiselle piiraspohjalle 2–3 tomaattiviipaletta ja mausta ne mustapippurilla ja suolalla.
Levitä tomaattien päälle viipale mozzarellaa ja ripottele sille silputtuja aurinkokuivattuja tomaatteja, valkosipulipippuria sekä tuoreita silputtuja yrttejä ja juustoraastetta.
Paista piirakoita 250 asteen lämmössä uunin keskiritilätasolla 15–20 minuuttia.
Ripottele pinnalle ennen tarjoilua tuoretta basilikaa.