Jos pitäisi nimetä lempileivonnainen, niin Porkkanakakku kyllä sijoittuisi listallani kärkiviisikkoon =)

Porkkanakakun ohjeita löytyykin jo täältä blogistani, tämä kakku on leivottu kuitenkin Pirkka-ohjeen mukaan.

Porkkanakakku%20Pirkkab-normal.jpg

5-7- porkkanaa

3 kananmunaa

3 dl sokeria

1½ dl öljyä

3½ dl vehnäjauhoja

2 tl kanelia

1 tl soodaa

1 tl leivinjauhetta

Kuorrutus:

50 g voita

180 g maustamatonta tuorejuustoa

1½ dl tomusokeria

1 tl vaniljasokeria

Koristeeksi:

pähkinärouhetta tai nonparelleja

Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää öljy ja porkkanaraaste. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (3 l).

Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Anna kakun hieman jäähtyä ja kumoa.

Sulata rasva kuorrutusta varten ja sekoita joukkoon muut ainekset. Levitä kuorrute porkkanakakun pinnalle. Koristele halutessasi esimerkiksi pähkinärouheella tai strösseleillä.