Jos pitäisi nimetä lempileivonnainen, niin Porkkanakakku kyllä sijoittuisi listallani kärkiviisikkoon =)
Porkkanakakun ohjeita löytyykin jo täältä blogistani, tämä kakku on leivottu kuitenkin Pirkka-ohjeen mukaan.
5-7- porkkanaa
3 kananmunaa
3 dl sokeria
1½ dl öljyä
3½ dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
Kuorrutus:
50 g voita
180 g maustamatonta tuorejuustoa
1½ dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
Koristeeksi:
pähkinärouhetta tai nonparelleja
Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää öljy ja porkkanaraaste. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (3 l).
Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia. Anna kakun hieman jäähtyä ja kumoa.
Sulata rasva kuorrutusta varten ja sekoita joukkoon muut ainekset. Levitä kuorrute porkkanakakun pinnalle. Koristele halutessasi esimerkiksi pähkinärouheella tai strösseleillä.