Voisin syödä tuoreita mansikoita vaikka kuinka ja paljon.... siksi "täytyi" tehdä mansikoista jotain makeaa...

MANSIKKAHYYTELÖKAKKU

1694061.jpg

Ohje löytyi Otetaan ensin puoli kiloa voita - blogista

Pohja
200 g digestive -keksejä (laitoin Domino-keksejä)
50 g voita

Täyte
2,5 dl Flora Vanillaa
500 g rasvatonta rahkaa (laitoin 250 g)
2 tl vaniljasokeria
n. 2 dl mansikkasosetta (n. ½ litraa mansikoita soseutettuna)
2 tl limemehua (käytin sitruunamehua)
5 liivatelehteä (laitoin 4)
2 rkl limemehua

Kiille
3 dl rypäle-omenamehua
5 liivatelehteä

Laita ensin täytteen liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Tee sitten pohja: murskaa keksit tehosekoittimessa muruiseksi seokseksi. Sulata voi ja yhdistä kulhossa muruseokseen. Sekoita, kunnes voi on imeytynyt keksimuruihin. Vuoraa irtopohjavuoan (mulla 19 cm halkaisijaltaan) pohja leivinpaperilla ja taputtele muruseos vuoan pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Soseuta mansikat. Vatkaa Vanilla vaahdoksi. Yhdistä vaahtoon rahka, vaniljasokeri, limemehu ja soseutetut mansikat. Maistele seosta ja lisää sokeria tai limemehua tarvittaessa. Purista liivatteista ylimääräiset vedet ja sulata ne pieneen tilkkaan kuumennettua limemehua. Kaada liivateseos täytteeseen tasaisena nauhana, vatkaa/ sekoita koko ajan. Kaada seos vuokaan murupohjan päälle.

Laita kakku hyytymään jääkaappiin vähintään 3 tunniksi, mieluiten yön yli.

Kun täyte on kunnolla hyytynyt, valmista kiille. Laita taas liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Kuumenna noin ½ dl mehua ja sulata liivatteet siihen. Sekoita ohuena nauhana lopun mehun sekaan. Kaada mehu kakun päälle. Anna hyytyä.

Ennen vuoan avaamista kannattaa käydä vielä vaikka veitsellä läpi kakun reunat, että ne irtoavat vuoan reunoista. Näin kakku ei repeä kun irrotat vuoasta reunat.