Tämä kakku on tuorein leipomukseni, nimittäin tein sen eilen ja se myös syötiin eilen =)
Ohje on uusimmasta Pirkasta.

MARJATOSCAKAKKU

1786269.jpg


Ohje suoraan Pirkasta:

1 appelsiinin raastettu kuori
1 dl appelsiinin mehua
50 g voita tai margariinia
2 dl vehnäjauhoja
1 pss (75g) mantelijauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1½ tl leivinjauhetta
2 kananmunaa
1½ dl sokeria

TÄYTE:
4 dl tuoreita punaherukoita (tai karviaisia)
tai 1 rs (220g) punaherukoita (pakaste)

KUORRUTUS:
50 g voita tai margariinia
½ dl sokeria
½ dl siirappia
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl appelsiinimehua
1 ps (100g) mantelilastuja

1. Säädä uuni 175 asteeseen. Pane irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle leivinpaperi. Voitele ja korppujauhota vuoan reunat.

2. Raasta hyvin pestyn appelsiinin kuori ja purista hedelmästä mehu. Sulata rasva. Sekoita kuivat aineet keskenään. Jos käytät tuoreita karviaisia, leikkaa kannat pois.

3. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sulatettu rasva, jauhoseos ja appelsiinin kuoriraaste taikinaan vuorotellen mehun kanssa.

4. Kaada taikina irtopohjavuokaan. Paista uunin alatasolla noin 20 minuuttia. Ripottele marjat kakun pinnalle ja paista edelleen noin 10 minuuttia.

5. Sulata kuorrutusta varten rasva kattilassa. Lisää sokeri, siirappi, jauhot ja mehu. Kiehauta sekoittaen. Lisää lopuksi mantelilastut. Levitä kuorrutus marjojen päälle. Jatka paistamista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.

6. Irrota jäähtynyt kakku vuoasta. Tarjoa vaniljajäätelön tai vaahdotetun vaniljakastikkeen kanssa.