...sillä tämä kakku ei todellakaan ole laihduttajan unelma.
PUNAJUURISUKLAAKAKKU
Ohje Maku-lehdestä:
200 g tummaa suklaata
3 munaa
1½ dl sokeria
1 dl fariinisokeria
1½ dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 dl juoksevaa margariinia
3 dl punajuurta raastettuna
KUORRUTUS:
150 g tummaa suklaata (käytin valkoista)
1½ dl tomusokeria
1 prk (125g) smetanaa
½ dl mantelirouhetta
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää munavaahtoon jauhoseos, rasva, hyvin hienoksi raastetut punajuuret ja vähän jäähtynyt sulatettu suklaa. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina irtopohjavuokaan (halk. 26 cm), johon olet pingoittanut leivinpaperin. Paista kakkua 175 asteessa n- 45 min. Jäähdytä kakku. Sulata kuorrutuksen suklaa. Sekoita mukaan siivilöity tomusokeri ja smetana. Levitä kuorrutus jäähtyneelle kakulle ja koristele mantelirouheella.
Tarjoa kakku mieluiten huoneenlämpöisenä.