Tämä ohje on kirjasta: Maittavat Suklaaherkut.
SUKLAAVUOKAKAKKU
350 g siivilöityjä jauhoja<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
3½ tl leivinjauhetta
3 rkl siivilöityä kaakaojauhetta
225 g hienoasokeria
225 g pehmeää margariinia
4 vatkattua munaa
4 rkl maitoa
50 g maitosuklaarakeita
50 g tummia suklaarakeita
50 g valkosuklaarakeita
tomusokeria hunnutukseen
Voitele suorakulmainen uunivuoka voilla tai margariinilla. Laita kaikki ainekset suklaarakeita ja tomusokeria lukuun ottamatta kulhoon ja vatkaa tasaiseksi seokseksi. Sekoita joukkoon kaikki suklaarakeet. Siirrä seos vuokaan ja sivele pinta tasaiseksi lastalla. Paista 180 asteessa 30-40 min, kunnes kakku kohoaa ja joustaa hieman painettaessa. Anna jäähtyä hyvin vuoassa. Hunnuta jäähtynyt kakku tomusokerilla.
Tein kakun pyöreään irtopohjaiseen vuokaan, siihen riitti ½ annos. Suklaana käytin DUMLE-suklaata (Kiitos Kirsille suklaasta =)!!), se sopi kakkuun kuin nenä päähän, aivan ihanaa!!