Tämä ohje on kirjasta: Maittavat Suklaaherkut.

SUKLAAVUOKAKAKKU

1413448.jpg

350 g siivilöityjä jauhoja<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

3½ tl leivinjauhetta

3 rkl siivilöityä kaakaojauhetta

225 g hienoasokeria

225 g pehmeää margariinia

4 vatkattua munaa

4 rkl maitoa

50 g maitosuklaarakeita

50 g tummia suklaarakeita

50 g valkosuklaarakeita

 

tomusokeria hunnutukseen

 

Voitele suorakulmainen uunivuoka voilla tai margariinilla. Laita kaikki ainekset suklaarakeita ja tomusokeria lukuun ottamatta kulhoon ja vatkaa tasaiseksi seokseksi. Sekoita joukkoon kaikki suklaarakeet. Siirrä seos vuokaan ja sivele pinta tasaiseksi lastalla. Paista 180 asteessa 30-40 min, kunnes kakku kohoaa ja joustaa hieman painettaessa. Anna jäähtyä hyvin vuoassa. Hunnuta jäähtynyt kakku tomusokerilla.

Tein kakun pyöreään irtopohjaiseen vuokaan, siihen riitti ½ annos. Suklaana käytin DUMLE-suklaata (Kiitos Kirsille suklaasta =)!!), se sopi kakkuun kuin nenä päähän, aivan ihanaa!!