Uusi osoite: Kirsin keittiössä
Nähdään siellä ;)
Tämä blogi jää arkistoksi.
Heippa!
terkuin, Kirsi
]]>Pohja:
200 g Semper Kolakeksejä
100 g voita sulatettuna
Vuoraa 24 cm:n irtopohjavuuan pohja leivinpaperilla. Murskaa keksit ja sekoita joukkoon voisula. Painele seos kevyesti irtopohjavuuan pohjalle. Laita jääkaappiin odottamaan.
Valkosuklaatäyte:
3 liivatelehteä
½ tlk maitorahkaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 rkl kiehuvaa vettä
200 g valkosuklaata
2 dl vispikermaa
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita yhteen rahka, tuorejuusto ja sokeri. Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa, anna jäähtyä hetken. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja lisää siihen sulatettu suklaa. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja liuoita ne kuumaan vesitilkkaan. Sekoita ne vatkaten tuorejuusto seokseen. Kääntele joukkoon suklaakerma ja kaada täyte pohjan päälle. Laita jääkaappiin herukkatäytteen valmistuksen ajaksi.
Herukkatäyte:
300 g punaherukoita
1 dl sokeria
4 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
½ tlk maitorahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta punaherukat ja sokeri kattilassa. Paseeraa herukat siivilän läpi. Sekoita pehmenneet liivatelehdet lämpimän marjasoseen joukkoon. Vaahdota kerma. Sekoita rahka ja tuorejuustoa marjaseokseen. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma. Kaada seos valkosuklaakerroksen päälle ja anna hyytyä kylmässä mielellään seuraavaan päivään.
]]>Pohja: 4 x 4 munan kääretorttupohja
4 munaa
1½ dl sokeria
1½ perunajauhoja
1 t leivinjauhetta
Huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdotetaan kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi vaahtoon keskenään sekoitetut perunajauhot ja leivinjauhe. Levitä uunipellille ja paista 225 asteessa noin 8-10 min. Kuomoa heti sokeroidulle leivinpaperille ja poista pohjapaperi. Anna jäähtyä.
Täyte:
4 prk (a 250g) laktoositonta maitorahkaa
8 dl laktoositonta kuohukermaa
sokeria ja vaniljasokeria maun mukaan
1 kg pakastemansikoita sulatettuina, valutettuina ja soseutettuna
Vaahdota kerma, sekoita joukkoon maitorahka. Lisää sokeria maun mukaan. Sekoita muutama lusikallinen mansikkasosetta joukkoon. Levitä loppu mansikkasose jokaiseen väliin ennen rahkaa.
Päälle:
n. 9-10 dl laktoositonta kuohukermaa vaahdotettuna ja pursotettuna
punaherukoita koristeeksi
]]>Pohja: 4 x 4 munan kääretorttupohja
4 munaa
1½ dl sokeria
1½ perunajauhoja
1 t leivinjauhetta
Huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdotetaan kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi vaahtoon keskenään sekoitetut perunajauhot ja leivinjauhe. Levitä uunipellille ja paista 225 asteessa noin 8-10 min. Kuomoa heti sokeroidulle leivinpaperille ja poista pohjapaperi. Anna jäähtyä.
Täyte:
4 prk (a 250g) laktoositonta maitorahkaa
8 dl laktoositonta kuohukermaa
sokeria ja vaniljasokeria maun mukaan
1 l mustikoita
Vaahdota kerma, sekoita joukkoon maitorahka. Lisää sokeria maun mukaan. Kääntele joukkoon lopuksi mustikat.
Päälle:
n. 9-10 dl laktoositonta kuohukermaa vaahdotettuna ja pursotettuna
mustikoita koristeeksi
]]>Tässä ohje yhteen wrappiin (ja vähän eri aineksilla kuin mitä alkuperäisessä ohjeessa):
2 munaa
1 rkl maitoa
ripaus suolaa ja pippuria
öljyä paistamiseen
Täyte:
3 siivua saunapalvikinkkua
3 cm:n pätkä kurkkua
3 kirsikkatomaattia
kevätsipulin varsi
lusikallinen Philadelphia Valkosipuli&Yrtit-tuorejuustoa
Riko kananmunat kulhoon. Vatkaa munien rakenne rikki, lisää maito ja mausteet.
Kuumenna pannussa tilkka öljyä ja kaada pannulle munakasseos. Kääntele pannua, jotta seos leviää tasaisesti. Kypsennä munakasta miedolla lämmöllä noin 2 minuuttia, kunnes pinta alkaa kuivua. Käännä munakas lastan avulla ja paista vielä muutama minuutti. Siirrä munakas lautaselle odottamaan.
Suikaloi kinkkuleike ja kuutioi kurkku. Leikkaa kirsikkatomaatit neljään osaan ja hienonna kevätsipulinvarret.
Levitä tuorejuustoa munakkaalle ja nosta päälle kinkkusuikaleet. Lisää kurkkukuutiot, tomaatit ja kevätsipulit. Rullaa munakas tiukaksi kääröksi ja nosta tarjoilulautaselle.
]]>Pohja:
1,5 dl sokeria
3 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1,5 dl piimää
1,5 dl voisulaa
Päälle marjoja, hedelmiä...
0,5 dl sokeria
1 prk kermaviiliä
1 kananmuna
1 tl vaniljasokeria
Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää piimä ja voisula, sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina voideltuun piirakkavuokaan.
Sekoita kermaviiliin sokerit ja muna. Ripota pohjataikinalle marjat/hedelmät. Kaada päälle kermaviiliseos. Paista 200 asteessa n. 30 min.
]]>
3½ dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
1 dl sulaa rasvaa (laktoositonta)
1 dl omenahilloa (muutkin hillot käyvät)
2 dl vichyä
Kaikki vaan sekaisin, taikina esim. voideltuun irtopohjavuokaan ja uuniin 175-200 astetta, kunnes on kypsä (n. 30 min).
Anna pohjan jäähtyä.
Vaniljakiisseli:
1 pss Vanhan ajan vaniljakastiketta (Blå Band)
2½ dl maitoa (laktoositon)
Sekoita jauhe ja maito tasaiseksi. Laita tekeytymään 10 minuutiksi jääkaappiin. Levitä pohjan päälle.
Koristele tuoreilla marjoilla (tai hedelmillä).
Tämä pohja on niin mehevä ja suklainen, sitä voisi syödä ihan pelkästään. Kostutusta ei tarvita. Täyte taas komppaa hienosti pohjan makeutta. Loisto yhdistelmä siis!
Määrät olivat hiukan hakusessa... mutta pitäähän sitä koemaistelut tehdä ennen virallista versiota ;)
Eli pohjan tein 24 cm vuokaan, valmiista kakusta 1/3 meni koekakkuun ja 2/3 varsinaiseen kakkuun. Täyttettä riitti komeasti niin koe- kuin varsinaiseen kakkuun sekä vielä komea lasillinen "gluteenittomalle" ;)
Kokeilkaa, suosittelen!
Pohja:
Nyt kuitenkin teki mieli kokeilla hiivapohjaa, kuivahiivalla. Erittäin maukasta tämäkin ;)
2 dl vettä
5 dl vehnäjauhoja
2 tl kuivahiivaa
1 tl suolaa
3 rkl öljyä
Sekoita kuivahiiva ja suola jauhoihin. Lisää joukkoon lämmin vesi (42º) ja öljy. Vaivaa tasaiseksi ja anna kohota puoilisen tuntia. Kauli tai painele taikina pellille, täytä halauamillasi täytteillä ja paista uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia.
Tässä pizzassa jauhelihaa (maustettu paprikajauhella, valkosipulilla, oregaanolla ja suolalla), punasipulia, kinkkua, ananasmurskaa ja juustoraastetta.
250g voita
2 dl sokeria
6 keltuisia
3 dl gluteenittomia jauhoja
4 tl leivinjauhetta
2 dl maitoa
Marenki:
6 valkuaista
3 dl sokeria
Täyte:
1 prk Valio maustettu rahka, sitruuna
2 prk (4 dl) vispikermaa
½ ps Marianne Crushia
paljon tuoreita mansikoita
Pane uuni kuumenemaan. Erottele keltuaiset ja valkuaiset.
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen ja jatka vatkaamista. Sekoita leivinjauhe gluteenittomiin jauhoihin ja siivilöi jauhoseosta maidon kanssa vuorotellen taikinaan. Levitä taikina ohueksi kerrokseksi uunipellille leivinpaperin päälle.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi (huom! Käytä kuivia vispilöitä vatkaukseen!). Lisää sokeri vähitellen ja jatka vatkaamista kunnes seos on jäykkää ja kiiltävää. Marenki on valmista, kun se pysyy ylösalaisin käännetyssä kulhossa. Levitä marenkiseos taikinan päälle. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes marenki on kauniisti ruskettunut.
Anna kakkulevyn jäähtyä ja leikkaa se sitten kahtia. Nosta toinen levy tarjoiluastialle. Vatkaa vispikerma vaahdoksi, lisää joukkoon rahka ja Marianne Crush. Sekoita kevyesti nostellen. Lisää tarvittaessa sokeria.
Levitä täyte pohjalevylle. Pilko paljon mansikoita täytteen päälle. Nosta toinen levy päälle. Anna maustua hetki jääkaapissa.