Tein pyynnöstä tälläisen mustikkakakun. Kakku on n. 55 hlölle. Kakku on gluteeniton ja laktoositon.

Mustikkakakku%20kebabb-normal.jpg

Pohja: 4 x 4 munan kääretorttupohja

4 munaa

1½ dl sokeria

1½ perunajauhoja

1 t leivinjauhetta

Huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdotetaan kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi vaahtoon keskenään sekoitetut perunajauhot ja leivinjauhe. Levitä uunipellille ja paista 225 asteessa noin 8-10 min. Kuomoa heti sokeroidulle leivinpaperille ja poista pohjapaperi. Anna jäähtyä.

Täyte: 

4 prk (a 250g) laktoositonta maitorahkaa

8 dl laktoositonta kuohukermaa

sokeria ja vaniljasokeria maun mukaan

1 l mustikoita

Vaahdota kerma, sekoita joukkoon maitorahka. Lisää sokeria maun mukaan. Kääntele joukkoon lopuksi mustikat.

Päälle:

n. 9-10 dl laktoositonta kuohukermaa vaahdotettuna ja pursotettuna

mustikoita koristeeksi

2014-08-10-normal.jpg