Tein pyynnöstä tälläisen mustikkakakun. Kakku on n. 55 hlölle. Kakku on gluteeniton ja laktoositon.
Pohja: 4 x 4 munan kääretorttupohja
4 munaa
1½ dl sokeria
1½ perunajauhoja
1 t leivinjauhetta
Huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdotetaan kuohkeaksi vaahdoksi. Siivilöi vaahtoon keskenään sekoitetut perunajauhot ja leivinjauhe. Levitä uunipellille ja paista 225 asteessa noin 8-10 min. Kuomoa heti sokeroidulle leivinpaperille ja poista pohjapaperi. Anna jäähtyä.
Täyte:
4 prk (a 250g) laktoositonta maitorahkaa
8 dl laktoositonta kuohukermaa
sokeria ja vaniljasokeria maun mukaan
1 l mustikoita
Vaahdota kerma, sekoita joukkoon maitorahka. Lisää sokeria maun mukaan. Kääntele joukkoon lopuksi mustikat.
Päälle:
n. 9-10 dl laktoositonta kuohukermaa vaahdotettuna ja pursotettuna
mustikoita koristeeksi