Aivan kuin tilauksesta ilmestyi muutama viikko sitten Kotilieden leivonta - lehti =) Siinä nimittäin on julkaistu herkullisia leipä-ohjeita =) Tämä Siemenleipä sai ainakin itseltäni täyden kympin! Esikoinen (joka osaa valita hienosti sanansa miellytäen kaikkia osapuolia) totesi: Kyl tää iha hyvää o, mut mää otan kuitenki tota toist leipää (tarkoitti kaupan leipää), mut kyl mää silti äiti tykkään sun tekemäst leiväst  ;) <3

No, mutta silti tätä tulee varmasti tehtyä uudestaankin!

Siemenleip%C3%A4%20Kotiliesib-normal.jpg

2 vuokaleipää

Juuri:

4 dl vettä

10 g hiivaa

2 dl Myllärin Ruisjauhoja

2 dl grahamjauhoja

Lisäksi:

2 rkl siirappia

1-2 tl suolaa

2 rkl vettä

15 g hiivaa

1 dl aurindonkukansiemeniä

10-11 dl Myllärin leivontakarkea vehnäjauhoja

Pinnalle:

1 kananmuna

2 rkl seesaminsiemeniä

2 rkl unikonsiemeniä (en laittanut)

Liota viileään, 20-asteiseen veteen hiiva ja sekoita joukkoon ruisjauhot ja grahamjauhot. Anna taikinan seistä huoneenlämmössä kuusi tuntia.

Sekoita juuren joukkoon siirappi, suola ja lämpimän veden joukkoon liotettu hiiva sekä auringonkukansiemenet. Alusta taikinaan vehnäjauhot. Anna kohota kaksinkertaiseksi.

Jaa taikina kahteen osaan ja pyöritä paloista pehmeitä rullia. Nosta kohoamaan reilun litran vetoisiin leipävuokiin. Anna kohota 15 minuuttia.

Voitele leivän pinnat kananmunalla ja ripottele päälle siemenet. Vedä terävällä veitsellä muutama viilto leivän pintoihin.

Paista leipää ensin 250-asteisessa uunin alaosassa 15 minuuttia. Laske sitten lämpötila 200-asteeseen ja jatka paistamista vielä 25-30 minuuttia. Anna leivän jäähtyä ritilällä.