Meidän perheessä ei allergioita (onneksi) ole, joten olikin aikamoinen miettiminen, mitä tarjota kun ei voi syödä kananmunaa eikä maitoa! Merjalta sain hyviä linkkejä, mistä tälläisiä ohjeita löytyy. Yhdestä linkistä päädyin Go Green-sivuille ja siellä tuli vastaan tämä kakku:

MAIDOTON MANGOKAKKU

1290889.jpg

Ohje kopioitu suoraan täältä.

Pohja:
4 kpl Elovena Välipalakeksi kaura-hunajaa tai
Elovena Välipalakeksi kaura-puolukkaa
60 g Sunnuntai Laktoositon -margariinia
1/2 rkl sokeria
Täyte:
1 prk mangoviipaleita sokeriliemessä (425/250 g)
4 liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua
1 prk GoGreen Vispiä
1 prk GoGreen Vanilla -vaniljakastiketta
2 rkl sokeria
Pinnalle:
2 prk mangososetta (lasten välipalasose 135 g/prk)
1 rkl sitruunamehua
2 liivatelehteä
1 - 2 rkl sokeria
Koristeeksi hedelmiä tai marjoja

Ohje:
1. Leikkaa leivinpaperista irtoreunaisen vuoan pohjan (halkaisija n. 22 cm) kokoinen levy ja aseta se vuoan pohjalle.
2. Sulata margariini. Hienonna keksit esim. monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa. Sekoita keksimurut, sulatettu margariini ja sokeri keskenään. Painele seos vuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin jähmettymään.
3. Valuta mangoviipaleet ja soseuta ne.
4.Pehmitä liivatelehdet runsaassa kylmässä vedessä 5-10 minuuttia. Purista ne kuiviksi ja liuota kiehuvaan sitruunamehuun. Anna jäähtyä haaleaksi.
5. Vaahdota GoGreen Vispi. Lisää joukkoon GoGreen Vanilla ja jatka vatkaamista hetki. Lisää mangosose, sokeri ja liivateseos. Sekoita tasaiseksi. Kaada täyte keksipohjan päälle ja levitä tasaiseksi. Anna hyytyä jääkaapissa 1-2 tuntia.
6. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä n. 5-10 minuuttia. Kuumenna sitruunamehu ja sulata siihen puristetut liivatelehdet .Kaada seos mangososeen joukkoon. Levitä seos tasaiseksi kerrokseksi kakun pinnalle ja anna hyytyä kylmässä n. 1 tunti.
7. Irrota kakku vuoastaan ja nosta tarjoiluvadille. Tarjoile sellaisenaan tai koristele pinta hedelmillä.


KIITOS MERJA AVUSTASI!!! =)


Psst... kokeilin SLYltäni saatuja kukka-muotteja!!!