Kauppareissulla ostin Valion maustettua Kuningatar-rahkaa... oli hyvää ihan sellaisenaan, käytin kuitenkin sen kääretortun väliin.
KUNINGATAR-KÄÄRETORTTU (gluteeniton)
Pohja:
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
3/4 dl perunajauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
Vaahdota munat ja sokeri. Lisää varovaisesti sekoitellen kuivat aineet. Levitä leivinpaperin päälle uunipannulle. Paista 225 asteessa 5-7 minuuttia. Kumoa sokeroidulle leivinpaperille ja anna hetkisen jäähtyä.
Täyte:
1 prk Flora Vispiä
1 prk Valio maustettu rahka, Kuningatar
Vadelmahilloa
Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi, sekoita joukkoon rahka. Sivele vadelmahilloa kääretorttu-levylle, levitä hillon päälle rahka. Kääri rullalle, anna maustua jääkaapissa.
Multa jäi rahkaa, joten pursottelin sen puolikkaaseen kääretorttuun.