Tässä vielä yksi makea leivonnainen, jota tarjottiin kuopuksemme synttäreillä muutama viikko sitten. Ja tässä vaiheessa voin sanoa, että aina ei kaikki mene niinkuin elokuvissa... jostain kumman syystä päällinen ei hyytynyt... liekö liian vähäinen hyytelösokerin kiehuttaminen.. (ohjeen mukaan kuitenkin tein). No, mutta makuun se ei vaikuttanut, mutta koristelu jäi tekemättä.

MANGO-SUKLAAKAKKU

 

Ohje Hellapoliisilta:

Pohja:
1 pötkö Jaffa Passion keksejä

Täyte:
5 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
200 g Philadelphia-tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
200 g Marabou Mango suklaata
(1/2 dl sokeria tai maun mukaan)
1 prk (425/225 g) säilykemangoa valutettuna
2 rkl vettä tai säilykemangopurkin lientä

Kiille:
0,5 l mangososetta (pahvitetrasta tai soseutettuna säilykemangosta)
1 1/2 dl hyytelösokeria

Pinnalle:
1 dl vispikermaa
1 rkl sokeria
1/2 tl vaniljasokeria
Jaffa Passion keksejä

Vuoraa halkaisijaltaan 22 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla.
Asettele Jaffa Passion keksit vuoan pohjalle ja murra kolosiin paloja kokonaisista kekseistä.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Vaahdota vispikerma, vatkaa joukkoon Philadelphia-tuorejuusto ja vaniljasokeri.
Paloittele suklaa lautaselle ja sulata puolen minuutin erissä mikroaaltouunissa välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut.
Sekoita sula suklaa joukkoon. Maista seosta. Mikäli haluat, voit lisätä sokeria.
Valuta säilykemango ja paloittele mangoviipaleet pieniksi paloiksi täytteen joukkoon.
Kuumenna vesi tai mangopurkin lientä kiehuvaksi esimerkiksi mikroaaltouunissa.
Liuota joukkoon vedestä puristetut liivatteet. Sekoita neste tasaiseksi ja kaada ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Kaada seos keksien päälle vuokaan ja nosta jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.

Laita mangosose kattilaan ja kiehauta. Lisää hyytelösokeri joukkoon koko ajan sekoittaen.

Hämmennä, kunnes seos kirkastuu. Jäähdytä hetki.
Nosta mangoseos kakun pinnalle varovasti aluksi vähän kerrallaan.
Laita kakku jääkaappiin jähmettymään.
Vaahdota sillä aikaa vispikerma. Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.

Pyöräytä kakku irti vuoan reunoista veistä apuna käyttäen ja siirrä tarjoiluvadille.

Pursota kermaruusukkeet kakun pinnalle ja leikkaa jokaisen keskelle puolikas Jaffa Passion-keksi.