Ohje Ulla Svenskin kirjasta Pipareista pitsikakkuun
OMENAPIIRAKKA (gluteeniton)
250 g margariinia
2½ dl sokeria
3 kananmunaa
6 dl gluteenittomia jauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
2 omenaa viipaleina
2 dl kermaviiliä
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
Vaahdota pehmeä margariini ja sokeri, lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten joukkoon. Lisää keskenään sekoitetut jauhot siivilän läpi.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, viipaloi omenat ja laita taikinan päälle. Voit halutessasi ripottaa omenoiden päälle kanelia.
Sekoita kermaviili, sokerit ja kananmunat keskenään, kaada omenaviipaleiden päälle.
Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 20-30 minuuttia.