Nyt kun raparperit rehottaa, niin leivottavahan niistä on :) Nyt tätä lupaamaani misua!

Hyvää ja mehevää oli, ylimääräistä kostutusta ei tarvita, raparperihilloke hoitaa homman. Ei tämä raparperinen versio kylläkään voittanut Pauliinan perinteistä, mikä on aivan mielettömän suurta herkkuani!

2014-06-07-normal.jpg

Ohje on Maku-sivustoilta. Pohjan ohje oli uunipellilliseen... aika taikuri olisi saanut olla, että taikinan olisi saanut riittämään koko pellilliseen, kaadoin taikinan 36x23 cm vuokaan.

2 kpl munaa
1 dl sokeria
1/2 dl gluteenittomia jauhoja
1/2 dl perunajauhoja
1/2 tl leivinjauhetta

Raparperihillo

500 g raparperia
1/2 dl vettä
1 1/2 dl sokeria
1 kpl vaniljatankoa

Täyte

2 1/2 dl vispikermaa
250 g mascarponejuustoa
3 rkl kahvijuomaa
2 rkl sokeria

Pinnalle

1/2 dl kaakaojauhetta

Koristeluun

2 dl mansikoita
 

Keitä ensin hillo. Paloittele raparperit. Pane kattilaan palat, vesi, sokeri ja halkaistu vaniljatanko. Keitä 10 minuuttia, kunnes raparperit ovat hajonneet. Jäähdytä hillo. Poista hillosta vaniljatanko.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos siivilän läpi muna-sokerivaahtoon. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 6 minuuttia. Kumoa torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja poista paistopaperi.

Valmista täyte. Vaahdota kerma. Sekoita mascarponen joukkoon kylmä vahva kahvi ja sokeri. Yhdistä kermavaahto ja mascarponeseos nostellen.

Leikkaa jäähtynyt torttulevy kahtia. Nosta toinen levyistä tarjoiluvadille. Levitä puolet raparperihillosta ja puolet kermatäytteestä torttupohjalle. Nosta toinen levy päälle. Levitä loput hillosta ja kermatäytteestä toiselle torttulevylle. Anna maustua kylmässä muutama tunti tai yön yli.

Ripottele raparperitiramisun pinnalle kevyesti kaakaojauhetta. Koristele tiramisu tuoreilla mansikoilla.