Omenapuut notkuvat omenista. Niitä tulee päivän aikana syötyä paljon =) Muutama omena pääsi tähän Open Café-blogista löytämääni herkulliseen piirakkaan.

OmenapiirakkaOpen%20cafeb-normal.jpg

Pohja
150 g margariinia
2 dl sokeria
2 munaa
4 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
1 dl kermaa
 
Täyte
2 omenaa (pieniä 4-5)
1 tlk maitorahkaa
1 muna
½ dl kermaa
½ dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
 
Päälle
75 g margariinia
½ dl sokeria
3 dl kaurahiutaleita
2 tl kanelia
 
Voitele pyöreä vuoka. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen, voimakkaasti vatkaten. Sekoita joukkoon vehnäjauhot, leivinjauhe ja kerma. Levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
 
Kuori ja leikkaa omenat viipaleiksi. Levitä omenaviipaleet pohjan päälle. Sekoita loput täytteen aineet keskenään ja kaada rahkaseos omenoiden päälle.
 
Tee kauraseos. Sulata rasva. Lisää sokeri, kaurahiutaleet ja kaneli. Sekoita ja lisää muruseos kakun pinnalle. Paista 175 asteessa 55 minuuttia. Tarjoa vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.
 
Omenapiirakka%20pala%20Open%20cafeb-norm